HomeNieuws & achtergrondMoeders Sandra en Monique bedanken FC Twente va...

Moeders Sandra en Monique bedanken FC Twente vanuit de grond van hun hart

Moeders Sandra en Monique bedanken FC Twente vanuit de grond van hun hart

Dat je het niet altijd alleen hoeft te doen beseften Sandra Freen (47) en Monique Doup (36) dankzij Supporter van Elkaar. Een project van FC Twente waarin de club kwetsbare gezinnen ‘adopteert’.

Sandra kwam voor de liefde vanuit Den Haag naar Enschede, maar nadat het huwelijk stuk liep kampte ze met eenzaamheid. Terug naar haar geboortegrond was geen optie. “Ik vind het hier heerlijk rustig”, zegt ze met een Haags accent. “Daarnaast heeft mijn zoon Wesley (17) het ontzettend naar zijn zin in Twente.” Toch was het niet altijd even makkelijk voor Sandra. “Ik had hier niemand, totdat ik in aanraking kwam met Supporter van Elkaar. Het mooiste cadeau dat ik in mijn leven heb gekregen.”

Wout Brama

Daar kan Monique over meepraten. Na een flinke familie-onenigheid voelde Monique zich niet meer veilig. Ze sloot zichzelf op in huis, verloor haar baan en kwam in de schulden. Via haar wijkcoach kwam ze bij Supporter van Elkaar terecht. “Ik en mijn partner konden dankzij dit project eindelijk weer eens tegen onze jongens zeggen: ‘We gaan wat leuks doen’.” Zo ging het gezin naar een wedstrijd van FC Twente. “Onze jongste, Tycho (9), mocht zelfs met zijn held Wout Brama op de foto. Hij heeft het er nu nóg over.”

Ambassadeurs

De vrouwen die elkaar hebben ontmoet tijdens een van de bijeenkomsten zijn inmiddels ambassadeur van het project en hebben veel steun aan elkaar. “Het was vriendschap op het eerste gezicht. Ik heb nooit een vriendin gehad die me zo in mijn waarde liet als Monique.” Monique: “Ik ben supertrots op Sandra en wat ze heeft bereikt. Het mooiste is, we hebben weer zin in het leven. Dat is toch geweldig? Ik kan alleen nog maar zeggen: dank je wel FC Twente.”

Publieksacademie Twente

Speciaal over dit thema organiseert de Alliantie Kinderarmoede en lokale partners op 24 maart 2021 een (online) Publieksacademie Kinderarmoede Twente om kinderarmoede tegen te gaan.  Kijk hier voor het programma en aanmelding.

© 2024 Publieksacademie Kinderarmoede