HomePublieksacademie Kinderarmoede

Publieksacademie Kinderarmoede

Nederland is een van de rijkste landen ter wereld. Toch leeft een op de elf kinderen in armoede. In 2020-2021 organiseert de Publieksacademie Kinderarmoede een serie regionale bijeenkomsten door het hele land of treffen we elkaar in speciale online edities.

Het doel is om -op lokaal niveau- het thema kinderarmoede bespreekbaar te maken en de krachten te bundelen om er samen iets aan te doen. Van gemeenten, scholen, maatschappelijke organisaties, bedrijven tot inwoners zelf. Allemaal kunnen ze bijdragen. Zeg jij ook nee tegen kinderarmoede? Doe mee met een fysieke en/of digitale bijeenkomst in jouw regio en draag bij aan een stukje van de oplossing. 

Wat en hoe?

Geen editie van de Publieksacademie Kinderarmoede is hetzelfde. Wel is zeker dat de bijeenkomst bol staat van relevante ervaringen, inzichten, inspiratie en dialoog. Zowel fysiek als online. Vaste ingrediënten zijn:

 • Verhalen van ervaringsdeskundigen in (kinder)armoede
 • Up-to-date onderzoek/kennis (Lectoraat Armoede, Hogeschool Amsterdam)
 • Praktijkvoorbeelden en kinderen aan het woord (video)
 • Ruimte voor lokale aanpak kinderarmoede en regiospecifieke problemen
 • Thematisch inzoomen (gezondheid, woningbouw, schulden, generatiearmoede, e.d.)
 • Partners van de Alliantie Kinderarmoede voor het voetlicht
 • Forumdiscussie met prominenten en gesprek met de zaal
 • Wat we kunnen doen: ideeën, samenwerken, stukjes van oplossingen
 • Presentatie in handen van Marijke Roskam (bekend van BNR)
 • Muzikaal intermezzo/afsluiting door stand-up musician Bart Kiers
 • Afsluiting van lokale bewustwordingscampagne door DPG Media

Voor wie?

Alle (regionale) edities van de Publieksacademie Kinderarmoede zijn vrij toegankelijk voor een breed publiek. Fysiek en online. Bewoners, professionals die betrokken zijn bij de problematiek en andere geïnteresseerden uit de wereld van jeugd, gezin, zorg, gezondheid, welzijn, werk en onderwijs zijn van harte welkom.

Deelname is gratis. Je moet je wel inschrijven. Onze locaties volgen altijd de dan geldende RIVM voorschriften en coronamaatregelen. Kijk hier voor een impressie van de Publieksacademie Kinderarmoede.

Initiatiefnemers

De Publieksacademie Kinderarmoede is een initiatief van de Alliantie Kinderarmoede, NDC Mediagroep, DPG Media en Divosa, met vaste medewerking van het Lectoraat Armoede van de Hogeschool Amsterdam.

In de regionale edities werken we nauw samen met lokale partners en belanghebbenden. Zoals gemeenten, welzijnsorganisaties en de GGD. Samen zijn we verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van een aansprekend en vrij toegankelijk programma.  

logo-alliantie-kinderarmoede-wit
Divosa
DPG_media_logo_rgb_300x158
NDC_Mediagroep
Stichting Janivo

Meer weten

Meer weten over de Publieksacademie Kinderarmoede? Mail naar info@alliantiekinderarmoede.nl

© 2024 Publieksacademie Kinderarmoede