Vicieuze cirkel van generatiearmoede doorbreken?
De impact van langdurig leven in armoede is groot. Kinderen die opgroeien in een gezin met een laag inkomen krijgen weinig kansen om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen. Als volwassenen zijn ze soms ook niet in staat om alsnog aangereikte kansen te grijpen omdat bepaalde vaardigheden onvoldoende ontwikkeld zijn.
Tijdens de Publieksacademie Kinderarmoede Brabant op 9 september 2021 gaan we daarom samen werken aan het doorbreken van de vicieuze cirkel van generatiearmoede. We bieden een (online) bijeenkomst met sprekers uit de wetenschap, het lokaal bestuur, de praktijk en ervaringsdeskundigen met persoonlijke verhalen.
In het voorlopige programma spreekt prof. dr. Margriet Sitskoorn (foto) over de ontwikkeling van armoede op het brein. Dr. Sophie Rijnen presenteert de aanpak ‘De sterkste Schakel’, een initiatief van de Tilburg University en de gemeente Waalwijk met als doel het doorbreken van generatiearmoede. Joel Darius vertelt wat het voor hem betekende om op te groeien in armoede. Aan de ‘Brabantse koffietafel’ spreken wethouder Eric Daandels (gemeente Waalwijk), ervaringsdeskundigen en de GGD hart voor Brabant met elkaar en de zaal over wat er nodig is om generatiearmoede te doorbreken.
Houd deze site in de gaten voor programma updates of meld je aan als deelnemer (voor automatisch bericht).
Meer informatie vind je hier.