HomeNieuws & achtergrondFNV Noord Oost Twente: 'Laat kinderen opgroeien...

FNV Noord Oost Twente: 'Laat kinderen opgroeien met gelijke kansen'

FNV Noord Oost Twente: 'Laat kinderen opgroeien met gelijke kansen'

'Laat kinderen opgroeien met gelijke kansen', zo luidt het thema van de Publieksacademie Kinderarmoede Twente. “Preventie en blijvende aandacht is van belang”, vertelt Ruud Braker van FNV Noord Oost Twente, in de ochtendshow van Twente Wordt Wakker. Volgens Braker groeit 1 op de 11 kinderen op in armoede.

"Vorig jaar hebben we acties gehouden om het minimumloon te verhogen”, legt Braker uit. Dit jaar hebben Alliantie Kinderarmoede, Sterk uit Armoede en FNV de handen in elkaar geslagen. Met verschillende gastsprekers wordt in Stadstheater de Bond meer aandacht en informatie over kinderarmoede gegeven.

Ingewikkelde brieven

De brieven en regelingen voor mensen die in armoede leven zijn vaak te ingewikkeld. “Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer”, vertelt Braker. “Doordat het te ingewikkeld is, vullen veel mensen geen formulieren meer in.”

Bespreekbaar

Tijdens de publieksacademie houden onder andere ervaringsdeskundigen, onderwijsdeskundigen en voorzitters uit Twente gesprekken, presentaties en interviews. Via verschillende personen wordt kinderarmoede bespreekbaar gemaakt en hopen ze hun krachten te bundelen om kinderarmoede uiteindelijk te voorkomen. “Regionaal doen we dit, maar landelijk delen we het”, sluit Braker af.

De Publieksacademie Kinderarmoede Twente kan je bijwonen op woensdag 15 november van 15:30 tot 17:30 in Stadstheater de Bond. Meer informatie en aanmelden: kijk hier. Deelname is gratis.

© 2024 Publieksacademie Kinderarmoede