HomeTwente 2023

Publieksacademie Kinderarmoede Twente

Datum: 15 november 2023
Tijd:

15.30 - 17.30 uur

Locatie:

Stadstheater De Bond
Molenstraat 25
7573 BJ Oldenzaal
www.stadstheaterdebond.nl

Contact: kinderarmoede@vereniging.fnv.nl

Doel van de Publieksacademie Kinderarmoede Twente 2023 is om -op lokaal niveau- het thema kinderarmoede bespreekbaar te maken en de krachten te bundelen om er samen iets aan te doen. Deelname is gratis.

Thema: Laat ieder kind opgroeien met gelijke kansen

Het kan verkeren. Bestaanszekerheid en armoede staan momenteel in het middelpunt van de (politieke) belangstelling. En dat is hard nodig ook. Want in ons rijke land gaan nog altijd tienduizenden kinderen zonder ontbijt naar school. 

Kan dat niet anders? Zonder pleisters plakken? Hoe zorgen we ervoor dat ieder kind met gelijke kansen kan opgroeien? In de 2023 editie van de Publieksacademie Kinderarmoede Twente gaan we hier dieper op in. 

Programma

15.00 uur

Inloop en ontvangst

15.30 uur 

Introductie

Inspiratie

  • Interview: met Soler Berk (mede-initiatiefnemer Alliantie Kinderarmoede, lid Commissie Sociaal Minimum) over hoe te komen tot een zeker bestaan.
  • Presentatie:  door Erik Meij (Onderzoeker Armoede; Sociaal Planbureau Groningen) over (het doorbreken van ) de cirkel van generatiearmoede.
  • Intermezzo: met de Oldenzaalse verhalenvertellers van De Blauwe Kom
  • Praktijkvoorbeeld en ervaringsverhaal: Miranda Kranenberg vertelt wat het met je doet als je een getraumatiseerd familielid hebt. En hoe verstrekkend de gevolgen kunnen zijn.

Oplossingen

  • Aftrap: door Kitty Jong (vicevoorzitter van de FNV).
  • Videoboodschap: Arjan Kampman (wethouder Gemeente Enschede) 
  • Forumgesprek: met vertegenwoordigers vanuit de lokale praktijk en bestuur. Met​​​​​​ Jan Veldhuizen (voorzitter Diaconaal Platform Enschede), Tamara Jones (Sterk uit Armoede).

Afsluiting

17.30 uur Napraten met hapje en drankje

Inschrijven

Na inschijving ontvang je een bevestiging per e-mail. Deelname is gratis.

Inschrijven

Impressie

Bekijk hier de liveregistratie en het visueel verslag van de uitvoering in 2021. Met onder andere Laura van den Heuvel (Kinderombudsman), Inge Schreurs (GGD Twente), Laura Hofte (Supporter van Elkaar), Rob Rijnbeek (directeur basisschool) en Arjan Kampman (wethouder Gemeente Enschede).

Achtergrond 

Partners

Deze publieksacademie is mede mogelijk gemaakt door:

fnv
Afbeelding1

Nieuws & Achtergrond

© 2023 Publieksacademie Kinderarmoede