HomeTwente 2023

Terugblik: Publieksacademie Kinderarmoede Twente

Datum: 15 november 2023
Tijd:

15.30 - 17.30 uur

Locatie:

Stadstheater De Bond
Oldenzaal
www.stadstheaterdebond.nl

Contact: kinderarmoede@vereniging.fnv.nl

Doel van de Publieksacademie Kinderarmoede Twente 2023 is om -op lokaal niveau- het thema kinderarmoede bespreekbaar te maken en de krachten te bundelen om er samen iets aan te doen. 

Thema: Laat ieder kind opgroeien met gelijke kansen

Het kan verkeren. Bestaanszekerheid en armoede staan momenteel in het middelpunt van de (politieke) belangstelling. En dat is ook hard nodig. Want in ons rijke land gaan nog altijd tienduizenden kinderen zonder ontbijt naar school. Kan dat niet anders? Zonder pleisters plakken? Hoe zorgen we ervoor dat ieder kind met gelijke kansen kan opgroeien? Op 15 november in Oldenzaal gingen we hier tijdens de Publieksacademie Kinderarmoede Twente 2023 dieper op in.

Lees verslag

In het eerste deel stond inspiratie centraal. Soler Berk, mede-initiatiefnemer van de Alliantie Kinderarmoede en lid van de Commissie Sociaal Minimum vertelde in een interview over een zeker bestaan. En Erik Meij, onderzoeker armoede bij Sociaal Planbureau Groningen, ging in op de cirkel van generatiearmoede.  Het tweede deel van de bijeenkomst stond in het teken van oplossingen. Kitty Jong, vicevoorzitter van de FNV, trapte dit onderdeel af.  Lees hier het verslag 

Bekijk video van bijeenkomst

Boodschap gemeente Enschede

Programma

15.30 uur 

Introductie

Inspiratie

  • Interview: met Soler Berk (mede-initiatiefnemer Alliantie Kinderarmoede, lid Commissie Sociaal Minimum) over hoe te komen tot een zeker bestaan.
  • Presentatie:  door Erik Meij (Onderzoeker Armoede; Sociaal Planbureau Groningen) over (het doorbreken van ) de cirkel van generatiearmoede.
  • Intermezzo: met de Oldenzaalse verhalenvertellers van De Blauwe Kom
  • Praktijkvoorbeeld en ervaringsverhaal: Miranda Kranenberg vertelt wat het met je doet als je een getraumatiseerd familielid hebt. En hoe verstrekkend de gevolgen kunnen zijn.

Oplossingen

  • Aftrap: door Kitty Jong (vicevoorzitter van de FNV).
  • Videoboodschap: Arjan Kampman (wethouder Gemeente Enschede) 
  • Forumgesprek: met vertegenwoordigers vanuit de lokale praktijk en bestuur. Met​​​​​​ Jan Veldhuizen (voorzitter Diaconaal Platform Enschede), Tamara Jones (Sterk uit Armoede).

Afsluiting

Achtergrond 

Partners

Deze publieksacademie is mede mogelijk gemaakt door:

fnv
Afbeelding1

Nieuws & Achtergrond

© 2024 Publieksacademie Kinderarmoede